Gå til innholdet
Medlem av Elkonor — din landsdekkende elektrikerkjede

Et trygt borettslag

Gjør borettslaget tryggere med varslingssystemer og elkontroller i både enkeltseksjoner og fellesarealer.

Hvordan gjøre borettslaget tryggere?

Å vite at sameiet tar sikkerhet på alvor øker trivselen og gjør hverdagen tryggere for alle beboerne i et sameie. Uavhengig av antall seksjoner i et borettslag eller sameie kan konsekvensen av en elektrisk feil bli svært stor dersom det ikke er installert gode varslingssystemer. Fra 2011 ble det påbudt med komfyrvakt i alle nye kjøkken. For å oppdage en feil så tidlig som mulig anbefaler vi likevel å installere komfyrvakt også i eldre kjøkken og boliger, spesielt i borettslag og sameier der en brann raskere kan spre seg til andre seksjoner. 

Seriekoblede brannvarslere 

Optiske røykvarslere bruker en innebygget lyskilde til å fange opp røykutvikling. Dersom lysstrålene blir brutt utløses alarmen. Derfor anbefaler vi seriekoblede optiske brannvarslere i alle innendørs fellesarealer, hver seksjon og i flere rom slik at alle blir varslet dersom en brann skulle oppstå. Det finnes også varslingssystemer som slår ut dersom det oppstår en vannlekkasje. 

Spar penger med periodisk elsjekk

Med periodiske kontroller av det elektriske anlegget kan borettslag og sameier få gode rabatter hos forsikringsselskapene. Rundt halvparten av boligbrannene i Norge skyldes feil på det elektriske anlegget eller feil bruk av elektriske artikler. Derfor kan det være smart å sørge for at hver seksjon også foretar jevnlig elkontroll. Dette vil øke tryggheten til alle beboere i ditt borettslag. 

I Elkonor er vi svært opptatt av sikkerhet i vårt fag. Kontakt elektriker for mer informasjon om sikkerhetstiltak i borettslag.