Gå til innholdet
Medlem av Elkonor — din landsdekkende elektrikerkjede
person som bryter seg inn i bolig

Unngå innbrudd i ferien

Smarthusteknologi gjør det mulig å fjernstyre og automatisere boligen slik at innbruddstyvene holder seg på lang avstand når du ikke her hjemme.

Fellesferien er høysesong for innbruddstyver på jakt etter tomme boliger. Mange sender spanere ut i boligstrøk for å avdekke hvilke hus som står tomme. I dag finnes det flere alternativer som kan hjelpe deg med å «lure» innbruddstyvene slik at de holder seg unna din bolig.

Snakk med oss om hvordan du enkelt kan sikre boligen mot innbrudd i ferien. Trykk på Bestill Elektriker!

Bevegelsessensor skremmer unna innbruddstyvene


Med bevegelsessensor skrur utelysene seg på når de merker bevegelse, noe som garantert virker avskrekkende på innbruddstyver. Dette er en effektiv og rimelig form for sikkerhet hele året. Du slipper dermed også å skru lyset av og på utendørs samtidig som du unngår at lyset står på døgnet rundt. Bevegelsessensorer egner seg spesielt godt i mørke deler av hagen, bak garasjen eller ved søppelkassene.

Vi kan hjelpe deg med bevegelsessensor. Bestill i nettbutikken eller kontakt oss for pris inkludert montering!

For å få mest mulig effekt ut av en bevegelsessensor må lyset umiddelbart gå på når den merker bevegelse. Velg derfor LED-lamper og LED-pærer av høy kvalitet. Da tåler de også å bli skrudd av og på ofte.

Full kontroll over boligen uansett hvor du er


Med smarthusteknologi er det nesten ingen grenser for hva du kan fjernstyre fra mobilen. Et godt styringssystem kan tilpasses og skaleres opp og ned alt ettersom hva du har behov for. I Elkonor anbefaler vi at du starter med styring av lys og varme. Varmestyring har en klar fordel i forhold til å redusere utgiftene til varme. Det kan du lese mer om her.

Med smartstyring av lys på mobilen, kan du fjernstyre lys i alle rom slik at du gir inntrykk av at noen er hjemme. Noen lys som går av og på her og der i løpet av ettermiddagen, kan fort virke avskrekkende på noen som vil være 100 % sikre på ingen er hjemme. De fleste smartstyringssystemene har også mulighet for å automatisere smartstyringen, og dette vil være den enkleste løsningen. Du programmere da ulike modus og velger «ferie» når du er bortreist.

Det er også mulig å integrere automatiske persienner og solskjerming i et smartstyringssystem. Enda mer avansert vil det være å legge til høyttalere og lyd – dermed kan du faktisk gi inntrykk av at noen spiller musikk eller hører på radio selv når huset står helt tomt.

Overvåk boligen med mobilen


Med dagens smarthusteknologi er det mulig å sikre ulike soner, dører og vinduer med bevegelsessensorer. I en app på telefonen kan du se hvilke dører og vinduer som er åpne. Du kan også aktivere push-varsel slik at du får umiddelbart beskjed om dører eller vinduer åpnes. Hvis du i tillegg kombinerer disse sensorene med å installere kameraer i boligen, har du et godt sikkerhetssystem – alltid tilgjengelig på mobilen.

Her kan du lese mer om hvordan du får ditt eget smarthus – trinn for trinn.