alfaelkida as

Slik styrer du varmen på hytta med mobilen

Det er både praktisk og behagelig å styre varmen på hytta med mobilen. Slik blir din hytte en smarthytte.

Smart mobil på et rundt stuebord

Foto: Nobø

Skru opp varmen noen timer før du reiser

Det er sent fredag kveld etter en lang uke på jobb. Hva er vel da bedre enn å komme frem til ferdig oppvarmet hytte?

– Med smartstyring av varme på hytta kan du skru opp varmen noen timer før du reiser i en app på telefonen. Og blir hytteturen avlyst i siste liten, da skrur du enkelt ned varmen igjen, forteller Arne Hoseth, produktsjef i Glen Dimplex. 

«Mange hytter har i dag tilgang til internett – enten fast installert eller som mobilt bredbånd. Da er det enkelt å installere såkalt smartstyring av panelovner og varmekabler.»

Best i test-varmestyring

Et av de smarte styringssystemene Elkonors elektrikere installerer på hytter er Nobø Energy Control. Det gir full kontroll over varmen på hytta via en app på mobilen.

– Du slipper å bekymre deg for om du husket å sette på frostsikring før du dro. Du kan enkelt gå inn i appen og justere temperaturen og når som helst sjekke hvilken temperatur det er på hytta akkurat nå.


Slik får du en smarthytte på 1-2-3

  1. Koble en hub til internett på hytta. Huben er et trådløst bindeledd mellom appen og varmeovnene.
  2. Last ned en gratis og brukervennlig app på telefonen.
  3. Når du befinner deg på hytta, kobler du huben til de varmeovnene du ønsker – de kan kobles til både gulvvarme og panelovner. Etter at det er satt opp, kan du styre ovnene fra hvor som helst i verden.


Vakkert og moderne hjem med panelovn på veggen

Panelovn fra Glen Dimplex Nordic - Nobø Top Glass

Hvilke panelovner egner seg til varmestyring?

– Kjøp kvalitet! Panelovner på hytta vil stå på i lange perioder uten at du er tilstede dermed må du være trygg på at de fungerer godt. Nobø har norskutviklede kvalitetsovner med markedets mest nøyaktige termostater. I tillegg er det selvfølgelig også viktig at du ikke dekker til panelovnene med for eksempel gardiner når du reiser fra hytta, sier Hoseth.

Nobøs panelovner kan også kobles til styringssystemer fra Sikom og Defa. 

Les også: Reduser strømforbruket med elektrisk oppvarming 

På tide å endre hyttens oppvarming?

Ta kontakt med en av våre dyktige elektrikere, så hjelper vi deg å finne riktige løsninger for varmestyringen i din bolig!